Du behövs! Antalet samtal till landets telefonjourer ökar ständigt, och vi ser ett tydligt behov – både uttryckt av de som ringer till vår hjälplinje och från samhället genom dessa myndigheter – av att bygga ut denna hjälplinje på kristen grund. Målet är att kunna ha den öppen dygnet-runt alla dagar i veckan, och för denna vision behöver bli många fler volontärer som samtalsmottagare.

Som volontär är du med och gör verklig nytta genom att ge medmänniskor uppmuntran, stöd och samtalshjälp genom ofta förtvivlade livssituationer. Många är de samtalsinringare som beskriver oerhört stor tacksamhet för samtalet de fått med någon av våra samtalsmottagare.

Genom att anmäla dig så kan du bli erbjuden vår skräddarsydda utbildning för ”lifeliners” som vi kallar våra samtalsmottgare för.

Vi söker dig som har en personlig kristen tro och tillhör en kristen församling, samt är intresserad av att hjälpa människor i de problem vi möter i livet. Lifeline förmedlar samtal via vår mobila växel till våra volontärer till deras egna hem, så du kan alltså befinna dig varsomhelst i Sverige och ändå bli en volontär

Skriv ett mail till kontakt@ringlifeline.nu med rubriken i ämnesraden ”volontär” och ange ditt namn och telefonnummer samt kort information om dig själv så hör vi av oss inom några dagar.